Onderhoud noodzakelijk .

Ruim kwart woningen heeft nieuwe lik verf nodig

Onderhoud in de vorm van schilderwerk is het meest noodzakelijk om de woning in goede staat te houden, namelijk bij zo'n 28% van de ondervraagden. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat is uitgevoerd onder 543 consumenten. 

Goed onderhoud aan de woning is belangrijk om de woning in goede staat te houden. Niet alleen ziet de woning er beter uit bij goed onderhoud, maar het vergroot tevens het woongenot en voorkomt schade. Woningeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de woning, terwijl voor huurwoningen geldt dat de grotere klussen door de verhuurder/ woningbouwcorporaties worden geregeld.


Schilderwerk is meest noodzakelijk
Voor een aantal gebouwdelen in en rondom de woning is gevraagd in welke staat deze verkeren. Meer dan 80% van de consumenten geeft aan dat de staat van de E-installaties, W-installaties, hang- en sluitwerk/ beveiliging en het tegelwerk (meer dan) voldoende is. 


Het schilderwerk laat het meest te wensen over: gemiddeld 28% van de consumenten geeft aan dat onderhoud nodig is, waarvan 5% zelfs aangeeft dat onderhoud dringend nodig is. Driekwart van de consumenten geeft aan dat het dak goede staat is, hoewel 13% geen idee heeft in welke staat het dak verkeert.

Bron: USP Marketing Consultancy
, Betere Schilder 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Maickel de Ruijter - De Groot (maandag, 12 december 2016 10:29)

    Leuk om te zien dat er onderzoek wordt gedaan naar de noodzakelijkheid van schildersklussen. Bij Schildersbedrijf de Groot uit Delft merken wij dat het vaak te laat is wanneer mensen contact met ons opnemen. Geeft het onderzoek ook een verhouding tussen de noodzaak van de klus en het uitbesteden ervan?

    Groet, Maickel